Skip to content
Augmented Intelligence Certification

McKinsey & Company moves to new London home

certification

;
Bold design and smart technology combine to create a space that will foster client impact and peak performance;

;

McKinsey & Company, the management consulting firm, has moved into new London offices at The Post Building, Museum Street.

After 25 years at 1 Jermyn Street, McKinsey moves to a new office located in London’s Knowledge Quarter – a cluster of over 100 academic, cultural, research, scientific and media organisations. McKinsey will be joined by QuantumBlack, the leading advanced data analytics and augmented intelligence certification company acquired by the firm in 2015.

The new office showcases McKinsey’s expansion of its client offering from beyond traditional strategy consulting into profession-leading capabilities in digital transformation, advanced analytics, capability building and design.

Vivian Hunt, Managing Partner, UK and Ireland said: “We are delighted to be in our new home. The move to The Post Building signifies our continued commitment to London and the UK, 60 years after we first established a presence here. This office provides us with the perfect environment to foster creativity and collaboration. Most importantly, our new office will help us continue to attract and retain the best talent and bring cutting-edge insights to our clients”.

The office was designed around three key principles.

  • A bold design vision ensures even greater collaboration with clients. The Post Building doubles McKinsey’s client convening space, which is configured to encourage co-working and co-creation, including hackathons, design workshops and sprints.
  • Smart use of technology increases McKinsey’s impact without compromising confidentiality. The office is equipped with the latest VC and file-sharing technology to allow seamless virtual collaboration, and systems are in place to encourage a “practically paperless” environment.
  • Peak performance is a priority. The new space is designed to enable colleagues to perform at their best within agile “neighbourhoods”. Flexible use of space allows colleagues to choose the space that’s best suited to the work they need to do, ranging from quiet and concentrated to social and collaborative. Employee well-being was front of mind in the design with healthy food options on each floor, ample natural light plus circadian lighting, a gym, mothers’ room and relaxation rooms, and wrap-around terraces offering panoramic views of the city.

The space, designed by architects MoreySmith, also boasts strong eco-friendly credentials. Built and designed to LEED-Gold standard, it has a wide array of both outdoor and indoor plants – including in the lights – and has nearly eliminated the need for single-use plastic, as well as a concerted effort to significantly reduce the amount of printing. In addition to this, the arrival of Crossrail, which will link the office to all parts of the city and country, along with over 400 bike storage spaces in the building, will encourage a reduction in the use of car travel.

“At The Post Building, we have designed a space with the future of our firm in mind. From the collaborative workspaces, vast amounts of natural light, great transport links and proximity to cultural institutions such as the British Museum and the Alan Turing Institute – our new home is ideally placed to sustain our next generation of client impact.” – Harry Bowcott, Senior Partner, UK and Ireland.

;